Briljantna godina u Alternativinom poslovanju

Za 2020. godinu napravili smo ambiciozan poslovni plan. Dolaskom koronavirusa na ove prostore, pomislili smo da će on ostati samo pusti san.

Danas, godinu poslije, sa ponosom ističemo da ne samo da smo taj plan ostvarili, nego smo ga i uveliko nadmašili. Ukupan promet povećali smo za 24%, izvoz za 52% (brojčano izraženo, dostigao je 25 miliona KM), a i profit je u potpunosti pratio pomenuta povećanja.

Još jednom smo pokazali da smo apsolutni balkanski lideri u proizvodnji i preradi bojenih limova i da smo spremni realizovati i najzahtjevnije regionalne projekte.

Tokom 2020. godine našim termoizolacionim panelima građeni su objekti renomiranih svjetskih kompanija, kakve su SAMSUNG, KIA, HYUNDAI, PEPSI, te vodećih regionalnih proizvodnih i trgovačkih kompanija.

Ovaj sjajan rezultat došao je prvenstveno zahvaljujući uposlenicima i menadžmentu, koji su i u ovim zdravstvenim neprilikama dali sve od sebe kako bi Alternativa ispoštovala sve preuzete obaveze.

Činjenica je da smo fenomenalno prošli kroz period korone, gdje je odsustvovao tek nezantno mali broj uposlenika sa lakšom kliničkom slikom. Sve je to rezultat jednog savjesnog i odgovornog pristupa mjerama koje su donešene u cilju njihove lične zaštite i zaštite njihovih radnih kolega i porodice, ali i statistike koja govori da je prosječna starost svih naših uposlenika tek 33 godine.

U 2020. godini započeli smo, a polovinom 2021. dovršit ćemo novi investicioni ciklus u vrijednosti od 11 miliona KM, čime ćemo stvoriti preduvjete za još značajniji iskorak na najzahtjevnija Evropska tržišta.

O vrsti i značaju spomenutog višemilionskog ulaganja opširnije u nekoj od narednih vijesti.

 

Podijeli vijest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Previous slide
Next slide
Alternativa

Ostale novosti

Car u paleti trapeznih limova

Sa zadovoljstvom obaveštavamo naše cenjene kupce da smo naš asortiman trapezno profilisanih limova obogatili sa novim profilom komercijalnog naziva ”ATLAS” (TR-152/288/864). Zbog visine profila od

Sjajne vijesti matične kompanije

Alternativa iskoristila krizu: Orijentisali se na regionalno i EU tržište Sarajevsku kompaniju Alternativa nije pokolebala kriza izazvana koronavirusom da nastavi sa svojim planovima. Sarađujući sa

Budite informisani

Pretplatite se na naše novosti

Bez spama,  notifikacije o novim proizvodima i aktivnostima u Alternativi.