Alternativa u doba korone: Nova proizvodna linija termoizolacionih panela, nova radna mesta

U potrazi za pozitivnim pričama iz poslovnog sveta došli smo do saznanja da, uprkos krizi uzrokovanoj pandemijom korona virusa, jedna regionalna kompanija odvažno korača ka novim poduhvatima.
Reč je o kompaniji Alternativa d.o.o. Sarajevo, koja u narednom periodu planira da pusti u rad još jednu proizvodnu liniju termoizolacionih panela.
Prva takva linija u Alternativu je stigla 2017. godine i radi maksimalnim kapacitetom, što znači da je tržište prepoznalo kvalitet i potrebu za njihovim proizvodima.

Prva-linija-termoizolacionih-panela

“Obzirom da se prethodna nabavka linije termoizolacionih panela pokazala kao veoma uspešna investicija, u aprilu prošle godine smo potpisali ugovor o isporuci nove linije sa renomiranim italijanskim dobavljačem. Do sada je isporučeno 15 pošiljki opreme, a do polovine tekuće godine očekujemo dolazak preostalih 20 pošiljki. Nakon što se isporuči kompletna oprema, pristupiti će se montaži iste i probna proizvodnja može početi već u jesen ove godine”, saopštili su iz Alternative.

Nova-linija-termoizolacionih-

Konstantnim investiranjem u opremu i stalnim osposobljavanjem kadrova, Alternativa je u ovom delu Evrope postala apsolutni lider u proizvodnji termoizolacionih panela, profilisanih limova i pratećih elemenata za krov i fasadu. Vrednost planiranih ulaganja za 2021. godinu iznosi cca 5 miliona €.

Nova-linija-termoizolacionih-panela-u-dolasku-2

Da pandemija korona virusa ovoj kompaniji nije stala na put nizanja uspeha svedoče rezultati koje postižu kako na domaćem tako i na ino tržištu. Interesantan je podatak da je preko 50% proizvedenih termoizolacionih panela izvezeno. Svesni situacije koja je zahvatila celi svet, Alternativa je pre svega vodila računa o pravovremenim nabavkama materijala, bez obzira na cene koje su nekontrolisano “divljale”, kako bi mogla pratiti sve ozbiljne projekte u Bosni i Hercegovini, Srbiji, i drugim zemljama regiona, a sve više stiče i poverenje Slovenije, Mađarske, Austrije i Nemačke.

Nova-linija-termoizolacionih-panela-u-dolasku-3

Velike investicije za sobom povlače i otvaranje novih radnih mesta. U prvoj polovini aprila jedanaest novih radnika je dobilo priliku da bude deo Alternativinog tima, a puštanjem u rad nove linije očekuje se potreba za dodatnom radnom snagom, čime će ukupan broj premašiti 150 zaposlenih.

Preuzeto sa www.alternativa.ba

Podijeli vijest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Previous slide
Next slide
Alternativa

Ostale novosti

Car u paleti trapeznih limova

Sa zadovoljstvom obaveštavamo naše cenjene kupce da smo naš asortiman trapezno profilisanih limova obogatili sa novim profilom komercijalnog naziva ”ATLAS” (TR-152/288/864). Zbog visine profila od

Sjajne vijesti matične kompanije

Alternativa iskoristila krizu: Orijentisali se na regionalno i EU tržište Sarajevsku kompaniju Alternativa nije pokolebala kriza izazvana koronavirusom da nastavi sa svojim planovima. Sarađujući sa

Budite informisani

Pretplatite se na naše novosti

Bez spama,  notifikacije o novim proizvodima i aktivnostima u Alternativi.