1a

Trapezni lim - STRONG

icon19

Dugotrajan

Garancija do 30 godina

icon3

Proizvodnja na dužine

Po želji kupca

icon4

Širok asortiman boja

Pocinčanih bojenih limova

icon5

Brza ugradnja

Uz kratke rokove isporuke

icon1

Visoka čvrstoća materijala

Vodootpornost 100%

icon13

Antikondenzni filc

Na zahtev kupca

Trapezni lim TR80 - STRONG

Trapezni lim STRONG ima izuzetno veliku nosivost i mnogo različitih mogućnosti primene čime se arhitektima i projektantima ostavlja velika sloboda pri projektovanju.

Ovaj visokonosivi profil se koristi i kao stropni i kao krovni lim, gde u odgovarajućoj debljini lima može da zadovolji i raspone nosača do 5 m1. Upotrebljava se i kao sastavni deo tzv. HI-Bond-a, kao nosač – tercijarna konstrukcija kod krovova sa blagim nagibom. Velika nosivost je karakteristika koja proizilazi iz visine rebra trapeznog lima STRONG.

Pokrivna širina visokonosivog trapeznog profila STRONG je 900 mm, a visina rebra 80 mm. Dužinu ovog trapeznog lima, boju i debljinu određuje kupac, a najoptimalnije rešenje će se postići u konsultaciji sa našim projektnim biroom. Debljina materijala koji se koristi za proizvodnju visoko nosivog profila STRONG je u rasponu od 0,70 mm do 1,25 mm.

Trapezno profilisani lim STRONG ima izuzetnu nosivost pri velikim opterećenjima u kombinaciji sa PVC varenom folijom sa gornje strane, bilo da se ugrađuje kao krovni ili kao stropni lim. STRONG, trapezno profilisani lim, se standardno isporučuje sa dodatnim ojačanjima u donjoj zoni lima koji stvaraju bolji estetski efekat, ali i dodatno ojačavaju ovaj lim tako da trapezno profilisani lim sa ojačanjima omogućava brzu, laku i bezbednu montažu.

STRONG se proizvodi od čeličnog pocinčanog plastificiranog bojenog lima, a mogu se koristiti i drugi materijali kao što su pocinčani lim i sl.

Trapezni lim STRONG je fleksibilno rešenje, jer se može postavljati na različite tipove podkonstukcije od betonske, čelične, drvene i sl., a pričvršćava se specijalnim vijcima sa neoprenskom podloškom u donju zonu krovnog lima. Ugradnju ovog profila trebaju raditi stručna lica osposobljena za te vrste posla.

Trapezni lim STRONG poseduje izuzetne tehničke karakteristike visoke nosivosti, što je verifikovao  IMK – Institut za materijale i konstrukcije pri Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Pored atestne dokumentacije za nosivost, Alternativa d.o.o. poseduje i odgovarajuće Certifikate o primenjenim repromaterijalima.

POKRIVNA ŠIRINA
900 mm

UKUPNA ŠIRINA
949 mm

MINIMALNI NAGIB 

PRIMENA
Krovopokrivački i fasadni radovi

KORISTI SE ZA
Privredni i industrijski objekti

Reference